Ask Your Question

mrcbis's profile - activity

2015-03-24 22:30:51 -0500 asked a question arm crosscompile opencv never ends

I am crosscompiling opencv 2.4.11 for arm. I run on a 64 bit 3.19.1 kernel on a slackware linux platform. After building the crosscompile toolchain (arm-unknown-linux-gnueabi 4.9.1); I made a dir under opencv untar path then I cd into it and I run:

cmake -DWITH_CUDA=OFF -DBUILD_opencv_gpu=OFF -DSOFTFP=ON -DCMAKE_TOOLCHAIN_FILE=../platforms/linux/arm-gnueabi.toolchain.cmake ..

configure process ends with no problem; then I run make -j 10 and the build process begin. After a while the build process reaches 100% but never ends. The last output on the shell is:

Scanning dependencies of target opencv_test_stitching Scanning dependencies of target opencv_perf_stitching [ 99%] [ 99%] [100%] [100%] [100%] Building CXX object modules/stitching/CMakeFiles/opencv_test_stitching.dir/test/test_main.cpp.o Building CXX object modules/stitching/CMakeFiles/opencv_perf_stitching.dir/perf/perf_stich.cpp.o Building CXX object modules/stitching/CMakeFiles/opencv_test_stitching.dir/test/test_blenders.cpp.o Building CXX object modules/stitching/CMakeFiles/opencv_test_stitching.dir/test/test_matchers.cpp.o Building CXX object modules/stitching/CMakeFiles/opencv_perf_stitching.dir/perf/perf_main.cpp.o Linking CXX executable ../../bin/opencv_test_contrib [100%] Built target opencv_test_contrib Linking CXX executable ../../bin/opencv_test_ocl [100%] Built target opencv_test_ocl Linking CXX executable ../../bin/opencv_test_stitching [100%] Built target opencv_test_stitching Linking CXX executable ../../bin/opencv_perf_stitching [100%] Built target opencv_perf_stitching

and nothing more. If I run a ps -efa I can see:

root 30514 23278 0 23:29 pts/2 00:00:00 make -f modules/ocl/CMakeFiles/opencv_perf_ocl.dir/build.make modules/ocl/CMakeFiles/opencv_perf_ocl.dir/build root 30709 30514 0 23:29 pts/2 00:00:00 /bin/sh -c cd /root/opencv-2.4.11/buildarm/modules/ocl && /opt/x-tools/arm-unknown-linux-gnueabi/bin/arm-unknown-linux-gnueabi-g++ -mthum root 30713 30709 0 23:29 pts/2 00:00:00 /opt/x-tools/arm-unknown-linux-gnueabi/bin/arm-unknown-linux-gnueabi-g++ -mthumb -fdata-sections -Wa,--noexecstack -fsigned-char -Wno-psabi root 30720 30713 77 23:29 pts/2 00:03:47 /opt/x-tools/arm-unknown-linux-gnueabi/libexec/gcc/arm-unknown-linux-gnueabi/4.9.1/cc1plus -quiet -I /root/opencv-2.4.11/modules/ocl/perf -I

and if i run top I see a cc1plus process with 100% cpu allocated for it. I waited long time (more than an hour) but nothing ends. The HD light seems to be off (some flash sometimes).

Does someone have some suggestions ? Regards.

Marco Bisio