Ask Your Question
0

OpenCV does not create subfolders in include/opencv2

asked 2013-04-11 07:31:28 -0500

Sarevok gravatar image

updated 2013-04-11 07:49:17 -0500

Hi,

when I build OpenCV from git it is not creating subfolders beneath the opencv2 folder. Additionaly most files seem to reside in the include folder.

Any help on this??

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2013-04-11 07:43:44 -0500

I think it is normal. Though I have prebuilt binaries for windows, this is my opencv/include structure under opencv.hpp.

image description

I guess that single header file is used to define where all the other data resides. I am guess all other data is compiled into libraries and dll files.

edit flag offensive delete link more

Comments

sorry, I should have added that this happens with linux. And the problem is, that the other, header files assume a folder hierarchy, so I get the error that the include files cannot be found.

Sarevok gravatar imageSarevok ( 2013-04-11 07:49:06 -0500 )edit

Is there a particular reason why you would want to build the library yourself? If prebuilt binaries do the trick for you, then it is also possible (http://opencv.org/downloads.html). If you persist on building yourself, I would suggest to go through this guide, which explains each detail and see if the error still persists : http://docs.opencv.org/doc/tutorials/introduction/linux_install/linux_install.html#linux-installation

StevenPuttemans gravatar imageStevenPuttemans ( 2013-04-11 08:23:38 -0500 )edit

Thanks for your help. Unfortunately I already followed this guide.

Sarevok gravatar imageSarevok ( 2013-04-11 08:33:17 -0500 )edit
1

You must be doing something wrong, because I installed it yesterday in linux myself using this guide. Can you try doing it with version 2.4.4? Maybe a bug in the new release.

StevenPuttemans gravatar imageStevenPuttemans ( 2013-04-11 08:37:41 -0500 )edit
1

I presented a way of installing OpenCV under linux at this question http://answers.opencv.org/question/11008/does-linux-tutorial-method-work-on-mac-osx/#11064 - maybe it helps

Guanta gravatar imageGuanta ( 2013-04-11 10:38:12 -0500 )edit

Steven was right. Installing version 2.4.5. but not the current git version solved my problem. Thanks for your help.

Sarevok gravatar imageSarevok ( 2013-04-16 05:07:48 -0500 )edit
1

Then please mark Steven's answer as correct.

Guanta gravatar imageGuanta ( 2013-04-16 05:40:29 -0500 )edit

Yes, do accept posts so that the topic show solved.

StevenPuttemans gravatar imageStevenPuttemans ( 2013-04-16 07:19:15 -0500 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2013-04-11 07:31:28 -0500

Seen: 194 times

Last updated: Apr 11 '13