Ask Your Question
1

Need help - building 3.0 with Cuda 7.5 on Windows VS2012, static lib output

asked 2015-09-21 11:55:27 -0500

Arasu gravatar image

updated 2015-09-23 02:11:40 -0500

berak gravatar image

If I configure CMake without CUDA (uncheck with WITH_CUDA, and uncheck all BUILD_opencv_cudaxxx modules), everything works fine. However, when I include CUDA - I have one issue in CMake, and if I continue to build, I get many errors.

The CMake error is CUDA_NVCUVENC_LIBRARY NOTFOUND - and searching for this issue it appears that NVIDIA no longer offers this library - there seems to be a bug report on this. - Don't know if this causes the problems I am experiencing wih the build.

I get a number of errors - all with a cryptic message

    The system was unable to find the specified registry key or value  - file CUSTOMBUILD

Please help - building without CUDA support is useless for my needs.

----EDIT----------

I have posted below the output from just attempting to build Opencv_core. You will notice that it listsJava, Python and Matlab as missing, none of which is in the computer, and I do not ask for any of them. Do I need to change anything in my CMake file?

1>------ Build started: Project: opencv_core, Configuration: Debug x64 ------
1>  Building NVCC (Device) object modules/core/CMakeFiles/cuda_compile.dir/src/cuda/Debug/cuda_compile_generated_gpu_mat.cu.obj
1>  gpu_mat.cu
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>D:\Downloads\opencv\sources\modules\core\include\opencv2/core/base.hpp(342): warning : function declared with "noreturn" does return
1>  
1>  
1>  
1>  gpu_mat.cu
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev/util/atomic.hpp(84): warning C4505: 'cv::cudev::atomicAdd' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev/util/atomic.hpp(114): warning C4505: 'cv::cudev::atomicMin' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev/util/atomic.hpp(132): warning C4505: 'cv::cudev::atomicMin' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev/util/atomic.hpp(162): warning C4505: 'cv::cudev::atomicMax' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev/util/atomic.hpp(180): warning C4505: 'cv::cudev::atomicMax' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources\modules\cudev\include\opencv2\cudev\functional\detail/color_cvt.hpp(942): warning C4505: 'cv::cudev::color_cvt_detail::LabCbrt_b' : unreferenced local function has been removed
1>  
1>d:\Downloads\opencv\sources ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

you're definitely safe to ignore missing matlab,java,python,vtk,tesseract dependancies (unless you wanted e.g. java bindings, ofc.)

admittedly, it's a bit silly, that it checks for those deps before even looking at if you wanted to use them

(and sorry, can't help you with anything CUDA)

berak gravatar imageberak ( 2015-09-23 02:13:46 -0500 )edit

Does anyone have any ideas? I see these error messages even when CMake generates the files. Just that it does not appear to be a problem as I am not asking for Python or Java. But whenI try to build this becomes an issue - and only when I build with CUDA. If I remove all the Cuda modules and remove WITH_CUDA, it builds fine.

I cannot proceed now without a working OpenCV. Is there another place I should / can ask this question? I appreciate any input.

Arasu gravatar imageArasu ( 2015-09-24 23:05:20 -0500 )edit

Have you solve this problem?

LBerger gravatar imageLBerger ( 2015-10-11 14:44:10 -0500 )edit

I have same problem. Did you solve this problem?

ciuv gravatar imageciuv ( 2015-11-18 06:43:12 -0500 )edit

I did not solve it, I am finally using a prebuilt version: https://sourceforge.net/projects/open...

Hope it helps.

Finfa811 gravatar imageFinfa811 ( 2016-02-16 04:54:52 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-10-20 06:44:34 -0500

Finfa811 gravatar image

Any news? I have exactly the same problem...

edit flag offensive delete link more

Comments

Same problem here. Any solution?

jpistorino gravatar imagejpistorino ( 2015-11-01 11:44:57 -0500 )edit

I am finally using a prebuilt version that I found here: https://sourceforge.net/projects/open...

Finfa811 gravatar imageFinfa811 ( 2016-02-16 04:52:40 -0500 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2015-09-21 11:55:27 -0500

Seen: 2,004 times

Last updated: Sep 23 '15