Ask Your Question
0

when i tries to run simple code for OpenCV in Visual studio 12 it says many errors. How can i solve this

asked 2014-07-04 12:13:29 -0500

Uzzal gravatar image

updated 2014-07-04 12:43:18 -0500

unxnut gravatar image
#include <opencv\cv.h>
#include <opencv\highgui.h>
using namespace cv;
int main()
{   // Create matrix to store.
    Mat image;
    // initializing capture
    VideoCapture cap;
    cap.open(0);
    //create window to show image
    namedWindow("window",1);
    // copy webcam stream to image
    cap>>image;
    //print image to screen
    imshow("window",image);
    // delay 33ms
    waitKey(33);
    }

and its errors are

'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Users\Uzzal Das\Documents\Visual Studio 2012\Projects\OpenCV\Debug\OpenCV.exe'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\kernel32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\KernelBase.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Opencv243\build\x86\vc10\bin\opencv_core243d.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Opencv243\build\x86\vc10\bin\opencv_highgui243d.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msvcp110d.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msvcr110d.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Users\Uzzal Das\Documents\Visual Studio 2012\Projects\OpenCV\Debug\msvcp100d.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Users\Uzzal Das\Documents\Visual Studio 2012\Projects\OpenCV\Debug\msvcr100d.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\user32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\gdi32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\ole32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\oleaut32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\advapi32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\comctl32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\avifil32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msvfw32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\avicap32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\combase.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msvcrt.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\rpcrt4.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\sechost.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\winmm.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msacm32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\shell32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\version.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\sspicli.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\winmmbase.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\shlwapi.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\cryptbase.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\cfgmgr32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\devobj.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\bcryptprimitives.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\imm32.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\msctf.dll'. Symbols loaded.
'OpenCV.exe' (Win32): Loaded 'C:\PROGRA~2\SupTab ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

there are no errors in your output.

berak gravatar imageberak ( 2014-07-05 05:33:35 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2014-07-04 12:46:41 -0500

unxnut gravatar image

You are probably using the code that has been compiled elsewhere, or you have not set the path environment variable. Make sure that the path environment variable points to where the OpenCV dll files reside. If you tell me the Windows version you are using, I can give you instructions to set the environment variable.

edit flag offensive delete link more

Comments

I am using windows 8.1

Thank You

Hope for a solution.

Uzzal gravatar imageUzzal ( 2014-07-04 17:41:46 -0500 )edit

And where are your DLL files?

unxnut gravatar imageunxnut ( 2014-07-04 17:54:33 -0500 )edit

Is this for opencv C:\Opencv243\build\x86\vc10\bin

Uzzal gravatar imageUzzal ( 2014-07-05 00:30:16 -0500 )edit

From the root directory, click on Search. Look for "environment variables" and select "Edit the system environment variables". From the next screen, select "Environment variables" towards the bottom. Scroll down "System Variables", highlight "Path", and click on "Edit". Towards the end, type ;C:\Opencv243\build\x86\vc10\bin. Save by clicking "OK". Restart Visual Studio and try executing again.

unxnut gravatar imageunxnut ( 2014-07-05 16:13:02 -0500 )edit
Login/Signup to Answer

Question Tools

Stats

Asked: 2014-07-04 12:13:29 -0500

Seen: 1,817 times

Last updated: Jul 04 '14