Issues with Opencv 4.2 and Tensorflow 2.0 [Solve] [closed]

asked 2020-02-19 10:11:41 -0500

Bensuperpc gravatar image

updated 2020-02-24 07:33:12 -0500

I tried to follow this tutorial on wiki : https://github.com/opencv/opencv/wiki... and update it for Tensorflow 2.0.

I use TensorFlow 2.0 and OpenCV 4.2, i would like to know How to use Opencv 4.0 with tensorflow 2.0 model ? (like .pb), I have issues with this script :

import numpy as np
import tensorflow as tf
import cv2 as cv

# Read the graph.
with tf.io.gfile.GFile('frozen_inference_graph.pb', 'rb') as f:
    print('OK0')
    graph_def = tf.compat.v1.GraphDef()
    print('OK1')
    graph_def.ParseFromString(f.read())
    print('OK2')

with tf.compat.v1.Session() as sess:
    # Restore session
    sess.graph.as_default()
    tf.import_graph_def(graph_def, name='')

    # Read and preprocess an image.
    img = cv.imread('img.jpg')
    rows = img.shape[0]
    cols = img.shape[1]
    inp = cv.resize(img, (300, 300))
    inp = inp[:, :, [2, 1, 0]]  # BGR2RGB

    # Run the model
    out = sess.run([sess.graph.get_tensor_by_name('num_detections:0'),
                    sess.graph.get_tensor_by_name('detection_scores:0'),
                    sess.graph.get_tensor_by_name('detection_boxes:0'),
                    sess.graph.get_tensor_by_name('detection_classes:0')],
                   feed_dict={'image_tensor:0': inp.reshape(1, inp.shape[0], inp.shape[1], 3)})

    # Visualize detected bounding boxes.
    num_detections = int(out[0][0])
    for i in range(num_detections):
        classId = int(out[3][0][i])
        score = float(out[1][0][i])
        bbox = [float(v) for v in out[2][0][i]]
        if score > 0.3:
            x = bbox[1] * cols
            y = bbox[0] * rows
            right = bbox[3] * cols
            bottom = bbox[2] * rows
            cv.rectangle(img, (int(x), int(y)), (int(right), int(bottom)), (125, 255, 51), thickness=2)

cv.imshow('TensorFlow MobileNet-SSD', img)
cv.waitKey()

When i tried to run this script with differents models (from wiki and my own model from Tensorflow 2.0, .pb files) it exit script without message :/

Same issue when print f.read()

I think the problem comes from this line but I do not know how to solve the problem without message :

graph_def.ParseFromString(f.read())
edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason the question is answered, right answer was accepted by eshirima
close date 2020-02-24 09:10:17.234466

Comments

1

Is there a reason why you are explicitly using v1? Have you tried running without compatibility? Another thing you can do is initialize graph_def to None then after assigning it to graphDef, print it out (or its type) to see if an object is even assigned to it.

eshirima gravatar imageeshirima ( 2020-02-19 13:15:40 -0500 )edit
1

Is there a reason you are explicitly using v1? Have you tried running without compatibility? Another thing you can do is initialize graph_def to None then after assigning it to graphDef, print it out (or its type) to see if an object is even assigned to it.

eshirima gravatar imageeshirima ( 2020-02-19 13:15:51 -0500 )edit
1

I would like to use the latest version as this is recommended by my teacher, I tested with version 2.1 and under linux on the other config, it works, I don't really know why under windows it doesn't work

Edit: I tried with a complete reinstallation again, it work now and I have one warning : test.py:12: RuntimeWarning: Unexpected end-group tag: Not all data was converted graph_def.ParseFromString(std)

Bensuperpc gravatar imageBensuperpc ( 2020-02-24 07:22:02 -0500 )edit
1

Good job, glad you solved!

eshirima gravatar imageeshirima ( 2020-02-24 09:10:04 -0500 )edit