Ask Your Question
0

i have 6 errors when trying to install opencv on my macbook pro

asked 2019-04-24 03:42:38 -0500

updated 2019-04-24 03:43:45 -0500

berak gravatar image

/Users/vadli/Documents/ opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/cvdef.h:782:39: error: use of undeclared identifier '_mm_cvtps_ph'; did you mean '_mm_cvtss_sd'? w = (ushort)_mm_cvtsi128_si32(_mm_cvtps_ph(v, 0)); ^~~~~~~~~~~~ _mm_cvtss_sd

/Users/vadli/Documents/opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/cvdef.h:782:55: error: cannot initialize a parameter of type '__m128' (vector of 4 'float' values) with an rvalue of type 'int' w = (ushort)_mm_cvtsi128_si32(_mm_cvtps_ph(v, 0));

/Users/vadli/Documents/opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/cvdef.h:813:26: error: use of undeclared identifier '_mm_cvtph_ps'; did you mean '_mm_cvtpd_ps'? _mm_store_ss(&f, _mm_cvtph_ps(_mm_cvtsi32_si128(w))); ^~~~~~~~~~~~ _mm_cvtpd_ps

/Users/vadli/Documents/opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/hal/intrin_avx.hpp:2746:24: error: use of undeclared identifier '_mm256_cvtph_ps'; did you mean '_mm256_cvtpd_ps'? return v_float32x8(_mm256_cvtph_ps(_mm_loadu_si128((const __m128i*)ptr))); ^~~~~~~~~~~~~~~ _mm256_cvtpd_ps

/Users/vadli/Documents/opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/hal/intrin_avx.hpp:2746:40: error: cannot initialize a parameter of type '__m256d' (vector of 4 'double' values) with an rvalue of type '__m128i' (vector of 2 'long long' values) return v_float32x8(_mm256_cvtph_ps(_mm_loadu_si128((const __m128i*)ptr))); ^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

/Users/vadli/Documents/opencv-4.1.0/modules/core/include/opencv2/core/hal/intrin_avx.hpp:2751:18: error: use of undeclared identifier '_mm256_cvtps_ph' __m128i ah = _mm256_cvtps_ph(a.val, 0); ^ 6 errors generated. make[2]: * [modules/core/CMakeFiles/opencv_core.dir/mathfuncs_core.avx2.cpp.o] Error 1 make[1]: [modules/core/CMakeFiles/opencv_core.dir/all] Error 2 make: ** [all] Error 2

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Same happening to me spontaneously getting errors. Want to know have you solved it yet or still with the same situation?

Andrewgupta gravatar imageAndrewgupta ( 2019-04-25 08:28:00 -0500 )edit

thank you so much @mshabunin... thats works for me...

Nurvadli gravatar imageNurvadli ( 2019-05-01 04:32:27 -0500 )edit

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2019-04-26 04:55:43 -0500

mshabunin gravatar image

Try to change your CPU optimization level and disable dispatching: -DCPU_BASELINE=SSE42 -DCPU_DISPATCH= cmake options.

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2019-04-24 03:42:38 -0500

Seen: 35 times

Last updated: Apr 24