Ask Your Question
0

opencv installation fails Visual studio build stops indefinitely

asked 2018-02-14 05:28:02 -0500

Hi,

I'm new to opencv and I'm trying to build from source using visual studio. I followed the instructions in this guide, http://opencv-python-tutroals.readthe... but don't know why it shows me 87 errors. Following is the error messages, Error 1 error : Cannot restore timestamp C:/Softwares/opencv/build/CMakeFiles/generate.stamp C:\Softwares\opencv\build\CUSTOMBUILD ZERO_CHECK This error occurs for projects ZERO_CHECK, opencv_core_FP16, zlib, opencv_core_FP16, Error 6 error : Could not open file for write in copy operation C:/Softwares/opencv/build/win-install/x86/vc12/lib/OpenCVConfig.cmake.tmp C:\Softwares\opencv\build\3rdparty\zlib\CUSTOMBUILD Error 22 error : Remove failed on file: C:/Softwares/opencv/build/CMakeFiles/CMakeTmp/Debug/cmTC_247c4.exe: System Error: No such file or directory C:\Softwares\opencv\build\3rdparty\libtiff\CUSTOMBUILD libtiff .Error 24 error : : System Error: Permission denied C:\Softwares\opencv\build\3rdparty\libtiff\CUSTOMBUILD libtiff Error 32 error : There is a CMakeCache.txt file for the current binary tree but cmake does not have permission to read it. Please check the permissions of the directory you are trying to run CMake on. C:\Softwares\opencv\build\modules\objdetect\CUSTOMBUILD opencv_objdetect_AVX

Error 42 error : Internal CMake error, TryCompile generation of cmake failed C:\Softwares\opencv\build\modules\flann\CUSTOMBUILD opencv_flann

Error 48 error : Unable to open cache file for save. C:/Softwares/opencv/build/CMakeFiles/CMakeTmp/CMakeCache.txt C:\Softwares\opencv\build\modules\photo\CUSTOMBUILD opencv_photo

Error 53 error LNK1181: cannot open input file '....\lib\Release\opencv_imgproc340.lib' C:\Softwares\opencv\build\modules\dnn\LINK opencv_dnn

Error 54 error LNK1181: cannot open input file '....\lib\Release\opencv_imgproc340.lib' C:\Softwares\opencv\build\modules\imgcodecs\LINK opencv_imgcodecs

Looking at the error messages, few errors occurs several times implying I'm missing environment variable or something like that, fixing which could resolve issues.

Kindly help me with the fix.

Thanks, G Balaji

edit retag flag offensive close merge delete

1 answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-02-14 12:31:14 -0500

I suggest that you follow this guide here, at least it worked for me https://docs.opencv.org/master/d3/d52...

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-02-14 05:28:02 -0500

Seen: 212 times

Last updated: Feb 14 '18