Errors with OpenCV 3.2.0 in Mac OS X 10.9 (Mavericks)

asked 2017-08-01 11:48:07 -0500

jrojasqu gravatar image

updated 2017-08-01 12:33:06 -0500

berak gravatar image

As a new user of OpenCV I followed this tutorial (OpenCV Moments) to build and install OpenCV 3.2.0 into Mac OS X 10.9 (Maverics). I then followed this tutorial (still OpenCV moments) in order to confirm if my setup would work appropriately.

The build fails despite my attempts to start over from the beginning and I get the following error:

Ld /Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Products/Debug/Opencv-test normal x86_64 cd /Users/jrojasqu/Developper/Opencv-test export MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET=10.9 /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin/clang++ -arch x86_64 -isysroot /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/MacOSX.platform/Developer/SDKs/MacOSX10.10.sdk -L/Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Products/Debug -L/usr/local/lib -F/Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Products/Debug -filelist /Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Intermediates/Opencv-test.build/Debug/Opencv-test.build/Objects-normal/x86_64/Opencv-test.LinkFileList -mmacosx-version-min=10.9 -lopencv_calib3d -lopencv_core -lopencv_features2d -lopencv_flann -lopencv_highgui -lopencv_imgcodecs -lopencv_imgproc -lopencv_ml -lopencv_objdetect -lopencv_photo -lopencv_shape -lopencv_stitching -lopencv_superres -lopencv_ts -lopencv_video -lopencv_videoio -lopencv_videostab -stdlib=libc++ -Xlinker -dependency_info -Xlinker /Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Intermediates/Opencv-test.build/Debug/Opencv-test.build/Objects-normal/x86_64/Opencv-test_dependency_info.dat -o /Users/jrojasqu/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Opencv-test-eyxnpgbnauaswecoguygdhsppmbu/Build/Products/Debug/Opencv-test

ld: library not found for -lopencv_ts clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

What am I doing wrong? Is OpenCV 3.2.0 not compatible with OS X 10.9?

edit retag flag offensive close merge delete