Ask Your Question
0

[Solved] Linking on Mac OSX

asked 2015-06-26 03:37:21 -0500

updated 2015-09-27 13:37:54 -0500

When I try to link the program on Mac OSX I obtain the error Undefined symbol for architecture x86_64: "cv::CascadeClassifier::detectMultiscale..."

On Linu I haven't got any error.

Can someone suggest me the solution?

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

None can help me?

Denis Gottardello gravatar imageDenis Gottardello ( 2015-09-20 11:25:27 -0500 )edit

2 answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-09-21 13:51:39 -0500

JeanPaulBarddal gravatar image

I'm not sure how you've installed and added opencv to your project. But I've followed what's stated in here: [youtube - opencv + xcode] (https://www.youtube.com/watch?v=XJeP1...) and everything turned out ok.

Cheers

edit flag offensive delete link more

Comments

I'm using Qt instead of xCode. The problem happens only if I have to use the function "cv::CascadeClassifier::detectMultiscale" Are you using that function with xCode? Can you try to use it only to verify if you have a link problem as I?

Denis Gottardello gravatar imageDenis Gottardello ( 2015-09-23 05:17:12 -0500 )edit

I used it earlier with a cascade classifier I had. It worked fine. Can you detail a little better the error obtained?

JeanPaulBarddal gravatar imageJeanPaulBarddal ( 2015-09-23 05:40:10 -0500 )edit

The error is

Undefined symbols for architecture x86_64: "cv::CascadeClassifier::detectMultiScale(cv::_InputArray const&, std::vector<cv::rect_<int>, std::allocator<cv::rect_<int> > >&, double, int, int, cv::Size_<int>, cv::Size_<int>)", referenced from: QThMatchPeople::run() in qthmatchpeople.o QThProcessImage::DetectObjects(cv::Mat, cv::CascadeClassifier&, cv::CascadeClassifier&, QString) in qthprocessimage.o ld: symbol(s) not found for architecture x86_64 clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

Denis Gottardello gravatar imageDenis Gottardello ( 2015-09-24 07:17:16 -0500 )edit
0

answered 2015-09-24 02:37:11 -0500

updated 2015-09-27 13:37:34 -0500

Solved by using QMAKE_MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET = 10.10

edit flag offensive delete link more
Login/Signup to Answer

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2015-06-26 03:37:21 -0500

Seen: 659 times

Last updated: Sep 27 '15